Alcntara Assessors


Ir al Contenido

Juny 2010

Novetats Fiscals

Benvolgut client.

Segons el Reial Decret-llei 6/2010, de 9 dabril, de mesures per al impuls de la recuperaci econmica i el treball, shan produt els segents canvis en lIVA de les reformes en vivendes. El perode de vigncia va del 14/04/2010 fins el 31/12/2012.

Del 14/04/2010 fins el 30/06/2010 es podr aplicar un 7% en els segents casos (del 01/07/2010 fins el 31/12/2012 saplicar un 8% per laugment del tipus dIVA).

Sexclouen les entregues en edificacions que sigui objecte de demolici amb carcter previ a una nova promoci urbanstica.

Les execucions dobra de renovaci i reparaci realitzades en edificis o en parts dels mateixos destinats a vivendes, quan es compleixin els segents requisits.

  • a) Que el destinatari sigui persona fsica, no actu com a empresari o professional i utilitzi la vivenda a que es refereixen les obres per al seu s particular.


No obstant el disposat en el pargraf anterior, tamb es comprendran en aquest nmero les citades execucions dobra quan el seu destinatari sigui una comunitat de propietaris.

  • b) Que la construcci o rehabilitaci de la vivenda a que es refereixen les obres hagi finalitzat almenys 2 anys abans de linici daquestes ltimes.


  • c) Que la persona que realitzi les obres no aporti materials per a la seva execuci o, en el cas que els aporti, el seu cost no excedeixi del 33% de la base imposable.


A efectes daquesta llei, sn obres de rehabilitaci de edificacions les que reuneixin els segents requisits.

  • a) Que el seu objectiu principal sigui la reconstrucci de les mateixes, entenent-se complert quan ms del 50% del cost total del projecte de rehabilitaci correspongui amb obres de consolidaci o tractament delements estructurals, faanes o cobertes o amb obres anlogues o connexes a les de rehabilitaci.


  • b) Que el cost total de les obres a que es refereix el projecte excedeixi del 25% del preu dadquisici de la edificaci si shagus efectuat aquesta durant els 2 anys immediatament anteriors a linici de les obres de rehabilitaci o, en un altre cas, del valor de mercat que hagus tingut la edificaci o part de la mateixa en el moment daquest inici. A aquests efectes, es descomptar del preu dadquisici o del valor del mercat de la edificaci la part proporcional corresponent al sl.


Es consideraran obres anlogues a les de rehabilitaci les segents:

  • a) Les dadequaci estructural que proporcionin a la edificaci condicions de seguretat constructiva, de forma que quedi garantida la seva estabilitat i resistncia mecnica.


  • b) Les de refor o adequaci de la cimentaci aix com les que consisteixin en el tractament de pilars o forjats.


  • c) Les dampliaci de la superfcie construda, sobre i sota rasant.


  • d) Les de reconstrucci de faanes i patis interiors.


  • e)Les dinstallaci delements elevadors, inclosos els destinats a salvar barreres arquitectniques per s de discapacitats.


Es consideraran obres connexes a les de rehabilitaci les que es citen a continuaci quan el seu cost total sigui inferior al de les obres de consolidaci o tractament delements estructurals, faanes o cobertes i, en el seu cas, de les obres anlogues a aquestes, sempre i quan estiguin vinculades a elles de forma indissociable i no consisteixin en el mer fet dacabament u ornament de la edificaci ni en el simple manteniment o pintura de la faana:

  • a) Les obres de paleteria, fontaneria i fusteria.


  • b) Les destinades a la millora i adequaci de tancaments, installacions elctriques, aigua i climatitzaci i protecci contra incendis.


  • c) Les obres de rehabilitaci energtica (millora del rendiment, reducci del consum elctric o incorporacions dequips que utilitzin fonts denergies renovables).


______________________________________________________________________________________________________________

Benvolgut client.

Li recordem que segons la llei dels Pressupostos Generals per l'Estat de l'any 2010 a partir del 1 de Juliol de 2010 es produiran els segents canvis en els tipus d'IVA:

El tipus general d'IVA passa del 16% al 18%.
El tipus redut passa del 7% al 8%.
El tipus superedut d'IVA del 4% i el recrrec d'equivalncia no han experimentat canvis.
El nou tipus d'IVA s'aplicar a totes les factures que la seva data sigui a partir de l'1 de juliol, encara que corresponguin a vendes o a serveis prestats que s'hagin produt abans de l'1 de juliol.

Aquesta llei tamb preveu una reducci del tipus impositiu del Impost de Societats a les petites i mitjanes empreses que durant l'any 2010 mantinguin o augmentin el nmero de treballadors que tenien durant l'any 2008.
Pels autnoms, que tamb mantinguin la plantilla o l'augmentin, se'ls aplicar un equivalent en la seva declaraci del IRPF.

En cas de tenir el programa de facturaci "Factur 10" no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres per explicar-li com adaptar el programa al nou tipus impositiu en dos senzills passos.


Regresar al contenido | Regresar al men principal